Nephrotic Syndrome

Apa itu Nephrotic Syndrome?


Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang.
.
Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.
.
Di dalam keadaan nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein keluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.
.
Pengeluaran protein melalui air kencing atau PROTEINURIA menyebabkan badan akan kehilangan banyak protein dari dalam darah atau dikenali sebagai HYPOALBUMINEMIA.
.
Kekurangan protein di dalam salur darah menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badan. Ini menyebabkan kebengkakan muka, tangan dan kaki yang dipanggil EDEMA atau bengkak air.
.
Hati juga mula menghasilkan lebih banyak lemak di dalam darah sebagai reaksi kehilangan protein maka terjadilah HYPERLIPIDEMIA atau lemak berlebihan di dalam darah.
.
Siapakah yang berisiko mendapat penyakit kegagalan fungsi buah pinggang ni?
.
Semua orang mempunyai risiko mendapat penyakit kegagalan buah pinggang jika tidak menjaga pemakanan dengan betul.
.
Namun, golongan yang paling tinggi berisiko untuk mendapat kegagalan fungsi buah pinggang adalah mereka yang menghadapi masalah kencing manis, gout dah juga darah tinggi.
.
Oleh itu, bagi merawat dan mengatasi masalah ini, kita perlukan satu formula yang boleh merangsang pertumbuhan semula sel-sel organ dalam badan untuk kembali sihat.
.
Bagi mengatasi masalah-masalah ini, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan kajian untuk mencari formula yang dapat membantu masalah ini, dan hasilnya maka terciptalah Teh Herba Triple-T, yang mana ianya disokong dengan bukti kajian saintifik, bukan hanya sekadar testimoni pengguna.
.


Triple-T mengandungi gabungan herba terpilih iaitu O.stamineus, F. deltoidea dan C.sinensis. Setiap daripada bahan yang digunakan dalam Triple-T mempunyai fungsi dan kebaikkannya tersendiri.
Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Sebelum dipasarkan, Triple-T telah menjaIani pelbagai ujian yang ketat untuk memastikan tahap keselamatannya.

Semasa dalam tempoh pemasaran, ianya juga masih dikawal selia denga ketat oleh pihak kementerian kesihatan.

Setahun selepas berada di pasaran , pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM.

Surat Kelulusan Nombor Pendaftaran KKM

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM.

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA berikut http://npra.moh.gov.my/

Gunakan carian keyword “Triple-T”.

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

Pelekat hologram dari KKM

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.
Jadi ini bermakna :

– Triple-T adalah sangat SELAMAT untuk diminum.
– Triple-T telah MEMENUHI & LULUS SEMUA ujian yang ditetapkan oleh pihak KKM.
– Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no MAL1612004TC.
.
Berikut kami paparkan beberapa gambar yang berkaitan dengan produk Triple-T hasil kajian penyelidikan saintifik Dr Azlan Ini.

Beberapa keratan akhbar mengenai Triple-T

Geran penyelidikan Triple-T yang hampir mencecah kos 1 Juta

Kertas kajian hasil penyelidikan Triple-T

Dalam kajian di atas, anda boleh baca bahagian conclusion di mana formula Dr Azlan ini berpotensi untuk regenerate sel hati & buah pinggang yang dah rosak dan seterusnya membantu pesakit-pesakit buah pinggang, kencing manis, darah tinggi, gout, dan lain-lain.


Ada testimoni tak?

Ada, dan terlalu banyak!!

Namun kami tak dapat nak paparkan di sini atas sebab-sebab tertentu.

Jika anda berminat untuk membaca testimoni pengguna Triple-T , sila hubungi pegawai kami melalui whatsapp di talian 019 – 994 2242 (Puan Ida) .

Sekiranya anda berminat nak dapatkan Triple-T ni pun boleh, hubungi sahaja nombor di atas.

Kalau nak senang tekan je gambar whatsapp di bawah untuk terus whatsapp Puan Ida tanpa perlu save nombor phone beliau


Recent Comments

    Archives

    Categories

    • No categories
    Top